Blixtrande Klingor

Torsdag 16:e juni nådens år 1624

Ånyo i Svarta Korsets spår

På morgonen är Maria inte nöjd utan tar en vända till i tvättskjulet med Simons väst och går över den med en speciell örtblandning. Leo försöker dra med sig Maria hem till Simon men hon undrar var Pablos tjänst som betjänt har tagit vägen? Leo sticker åt henne 10 denier istället och beger sig raskt till Simons hus.

Etienne å sin sida tvingas konstatera att gårdagens festkläder är förstörda, framförallt den himmelska blå västen. Det är knappt att de skulle kunna användas i Krutdungen, så Etienne stoppar undan dem i garderobens djupaste hörn och går till den vanlige skräddaren på Rue de la Vannerie. Där beställer han två sommarrockar, en i ockrabrunt och en i grått. Denne skräddare har mest enkla bastyger i tråkiga färger men kvaliteten på tygerna är dock bra, så Etienne slår till på en svart och en rödbrun väst i engelskt linne också (även om han saknar Simons råd om färgerna). Därefter rider han hem till Simon.

Simon vaknar i närheten av klockan 11. När han kommer ner sitter Etienne bekvämt installerad vid hans skrivbord och skriver tackbrev till vicomte de Bouvard, och i matrummet smörjer Leo förnöjd kråset på ägg och stekt bröd. Leo frambringar västen och det konstateras att inga fläckar kvarstår (varvid Etiennes humör märkbart sjunker). Simon kastar också ett öga på notan för klädbeställningen hos Michel le tailleur och upprörs över priset (som dock betalats av Etienne), dock inte mer än att han tar en livre ur Gilberts börs och ger till Leo för att skicka vidare till Maria. Leo ombesörjer att både Maria och Pablo ska komma till huset nästa dag för en inventering av möjliga tjänster de kan erbjuda.

Gårdagens attack diskuteras. Någon tipsade säkert om att de var på fest, men vem? Misstankarna faller på Benoit Clergeot, men man bestämmer sig för att avvakta med att pressa honom. Man diskuterar också om Leo ska beväpnas ifall fler attacker sker. Etienne har alla Lutzhausens tre vapen — Simon grumsar lite om detta men får höra att han minsann lade beslag på hästen trots att han satt på Bastiljen vid tillfället ifråga — och man enas om att ge den lilla pistolen till Leo. Man diskuterar också vem som kan ha hyrt slöddret: antingen duc d’Quagliata eller någon medlem i Svarta Korset. Men i och med den storartade segern anser man att man visat sin dådkraft och varnat anstiftaren att hålla fingrarna i styr. Simon gnags dock något av tanken på skuldbreven i hans namn som är ute på vift…

Efter en kort diskussion om ifall M. Moulins garderob kan sys om för att passa Simon följer Leo med till Etienne för att få pistolen, där han också förevisas de förstörda kläderna. På eftermiddagen hämtar Etienne sin nya rock (notan sänds till vanliga adressen), Simon arbetar med sortering i sin nya vinkällare och Leo gläder Maria och Pablo med morgondagens visit och ett tungt livremynt. Middag avnjutes gemensamt på Röda forellen, i den eventualitet att Jules skulle skicka något meddelande, men inget sådant dyker upp.

Comments

eor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.