Blixtrande Klingor

Tisdag 7:e juni nådens år 1624

Den stora skyttetävlingen + Ånyo i Svarta Korsets spår

Etienne tillbringar morgonen med att skriva brev till Renée, medan Leo berättar för en uppmärksam åhörarskara om Lutzhausen och hur en oskyldig sitter på Bastiljen. Den oskyldige å sin sida äter skorpor med fikonmarmelad på vid sin visit i de Balmains cell, där han också trakteras med information om de Sauvé. Tydligen är han fängslad för ett giftmord på en kapten och dennes adjutant, till synes oförklarligen. Bastiljens invånare spekulerar i ett crime passionel. Simon får också höra att när M. Montagnier fått en idé i sitt huvud släpper han den sällan.

På väg till möte med Leo besöker Etienne St. Mery och talar med fader Guillaume om Simons belägenhet, och hoppas denne kan erbjuda den stackars fången andlig tröst. Han skickar även med ett meddelande till Simon. Efter lunch på Kålhandlarens fromma besöker man (trots Leos ihärdiga motstånd) skräddaren där Etienne provar en toile i vitt tyg av sin väst, för korrektion av plagget. I sina försök att hålla sig ur vägen välter Leo ut en burk med knappar över hela golvet.

Etienne beger sig sedan till magistratet där han djupdyker i arkivet efter listor över benediktinerkloster. Leo går hem till rucklet på Rue de l’Ave Maria och förbereder Pablo på att följa med på intervju om att bli herrbetjänt hos en fin gentleman.

Simon har under eftermiddagen fått låna ett nätt litet gråskäckigt sto av de Besmans att rida runt, runt på Bastiljens innergårdar på. Han har också fått besök av fader Guillaume och tagits i upptuktelse av denna för den försummade bikten. Etiennes lilla meddelande om framgångarna med Lutzhausen når honom dock också från samma källa och lyfter hans hjärta. Till middag bjuder han in sällskapet de Balmain och de Sauvé.

Comments

eor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.